Nesta web as cookies son utilizados para fins estatísticos para optimizar a función e, así, proporcionar contidos adaptados aos seus intereses. Se preme "continuar", concordas con estas condicións. Máis información

Loading...

Emprego A Estrada

II FEIRA ECOLÓXICA DO MERCADO E LOCAL

A Estrada acollerá o sábado a II Feira do Mercado Ecolóxica e Local. Aínda que con nome renovado -a súa primeira edición bautizouse como Feira do Bo Produto e tivo lugar en setembro- trátase da feira ecolóxica deseñada como unha experiencia piloto polo Concello da Estrada en colaboración coa Asociación de Praceiros do Novo Mercado ( Apranome) para os segundos sábados do últimos catro meses do ano. Son citas feirais que teñen lugar no Novo Mercado e que, aos postos xa habituais con motivo do mercado dos sábados, sumaranse postos nos que se ofertarán produtos ecolóxicos e naturais a un prezo axustado.

Así, o sábado haberá postos de froita, verdura, queixos, sidra, carne, peixe, marisco, plantón e mel. Se o pasado mes de setembro complementouse esta oferta comercial cun showcooking da cociñeira e presidenta da Asociación Estrada Micolóxica Mercedes Nodar e coa participación da Fundación Galicia Verde de Leboso, cuxo presidente falou da importancia da alimentación para coidar a saúde, este sábado como aliciente ofrecerase un taller de etiquetaxe nutricional.

Encargarase de impartilo a graduada en Nutrición Humana e Dietética pola Universidade de Santiago de Compostela (USC) Paula Mariño Lorenzo, unha estradense que tamén cursou en Pamplona o Máster Europeo en Alimentación, Nutrición e Metabolismo da Universidade de Navarra.

Paula Mariño centrarase no taller na análise da etiquetaxe nutricional, na explicación de que regulamento regúlao e nunha abordaxe detallada dos ingredientes e a composición nutricional. Así, ensinaralle aos asistentes en que se deben fixar nas etiquetas nutricionais e a saber cal é a diferenza entre os produtos "lixeiro", baixos en graxa e 0%. Tamén lles falará de produtos baixos en azucre, entre outras cuestións. Proporcionaralles, por tanto, as pautas necesarias para saber que alimentos convenlles elixir para a súa lista da compra e indicaralles onde poden achalos.

A charla dará comezo no Novo Mercado ás 12.00, hora de inicio das actividades complementarias desta serie de feiras ecolóxicas e locais que foron deseñadas polas concellerías de Promoción Económica e de Desenvolvemento Agrogandeiro do Concello da Estrada, que dirixen Óscar Durán e Anxos Pais, en colaboración con Apranome para dinamizar a actividade económica do Novo Mercado e, á vez, favorecer a comercialización en circuítos curtos da produción ecolóxica local os segundos sábados dos catro último meses do ano.

Desde a administración local avanzouse que na segunda edición desta experiencia piloto haberá novidades en postos asistentes que se darán a coñecer a partir de mañá, mércores, data tope para a inscrición dos participantes. Os interesados poden inscribirse enviando un correo electrónico a Este enderezo de correo está a ser protexido dos robots de correo lixo. Precisa activar o JavaScript para velo..">Este enderezo de correo está a ser protexido dos robots de correo lixo. Precisa activar o JavaScript para velo..

Doutra banda, pero tamén en relación co Novo Mercado e a potenciación da produción agrogandeira local e a súa comercialización en circuítos de proximidade, cabe indicar que hoxe arrincará en tres centros educativos estradenses a iniciativa Saborea A Estrada. Semana do Novo Mercado. Xosé Manuel Durán encargarase de impartir tres sesións dunha xornada divulgativa no CEIP Figueiroa primeiro, no Colexio Plurilingüe Nosa Señora de Lourdes despois e no CEIP Pérez Viondi despois.

É a primeira xornada dunha cuádrupla iniciativa que continuará o día 18 cun taller de cociña con Iván Méndez no Novo Mercado;o día 19 cunha xornada de portas abertas no Novo Mercado, que incluirá a elaboración de tapas doces e salgadas por parte de Tere Rico así como unha degustación de sidra; e, finalmente, o día 20 cunha xornada de clausura na que participará Beatriz Sotelo, elaborando un prato doce e outro salgado como final das Xornadas Divulgativas Saborea A Estrada.